Στη Σύρο η Υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως (vid)

Το νησί της Σύρου επισκέφτηκε σήμερα η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, κ. Νίκη Κεραμέως, στα πλαίσια της συμμετοχής της στη διευρυμένη συνεδρίαση της ΔΕΕΠ Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας για την Παιδεία, στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Κυκλάδων στην Ερμούπολη.

Στη συνεδρίαση παρευρέθηκαν ο πρόεδρος της ΔΕΕΠ Κυκλάδων, Χρήστος Καφτηράνης, ο βουλευτής Κυκλάδων της Ν.Δ.,  Φίλιππος Φόρτωμας, η τέως Γενική Γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής & Ανάπτυξης,  Βίκυ Λοίζου,  ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων, Γιώργος Λεονταρίτης, μέλη της ΔΕΕΠ Κυκλάδων, κομματικά στελεχη της Ν.Δ. και μέλη της τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Η κ. Κεραμέως αναφέρθηκε αναλυτικά στις  μεγάλες εκπαιδευτικές μεταρρυθμίσεις που προωθεί σε όλες τις βαθμίδες της  εκπαίδευσης αναλύοντας τους τομείς και τις δράσεις που θα συμπεριληφθούν σε αυτές, καθώς επίσης και στις δυσκολίες που αντιμετώπισε με το θέμα της πανδημίας και το ποσό σημαντικό είναι τα μαθήματα στα σχολεία να γίνονται πάντα δια ζώσης.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας της στάθηκε ιδιαίτερα στις προτάσεις της που περιλαμβάνουν την εισαγωγή στο νηπιαγωγείο από 4 ετών, την έναρξη της πρώτης ξένης γλώσσας και συγκεκριμένα των αγγλικών από το νηπιαγωγείο, στάθηκε στη μετατροπή πολλών σχολείων σε πρότυπα, στις αλλαγές κυρίως στα ΕΠΑΛ και στη Τριτοβάθμια εκπαίδευση, στους μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών και στα θέματα της αξιολόγησης.

Τέλος η κ. Κεραμέως έδωσε διευκρινήσεις και απάντησε σε διάφορες ερωτήσεις που τέθηκαν από τους παρεβρισκόμενους σχετικά με τις εκπαιδευτικές μεταρρυθμίσεις καθώς επίσης και στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές ιδιαίτερα στις νησιωτικές περιοχές.

SyrosTV1

Recent Posts

Πέντε φορές πάνω οι αυξήσεις σε τρόφιμα στην Ελλάδα έναντι της Ευρώπης

Συνεχίζει να πυρπολεί τα εισοδήματα των νοικοκυριών η ακρίβεια με τα πλέον επίσημα στοιχεία της Eurostat να…

4 months ago

Οι πληροφορίες των οχημάτων μας στο Gov.gr Wallet

Για πρώτη φορά οι πολίτες έχουν στο κινητό τους το σύνολο της πληροφορίας για το…

4 months ago

Έναρξη λειτουργίας εξέτασης Οστικής πυκνότητας στο Γενικό Νοσοκομείο Σύρου

Με την εγκατάσταση του καινούργιου μηχανήματος μέτρησης Οστική Πυκνότητας, που έγινε κατά την διάρκεια των…

4 months ago

Νεκρό βρέφος 6 μηνών – Συνελήφθη η μητέρα του

Ένα βρέφος, έξι μηνών, μεταφέρθηκε με σοβαρά τραύματα στο Νοσοκομείο Βέροιας, όπου και κατέληξε παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των γιατρών.…

4 months ago

Παρέμβαση Δημάρχου Τήνου για το νέο σχέδιο πολεοδομικής μεταρρύθμισης

Ο δήμαρχος Τήνου Παναγιώτης Κροντηράς απέστειλε αρμοδίως την από 5 Ιανουαρίου 2024 επιστολή του, ενόψει…

4 months ago

Με 100.000 λιγότερες διεθνείς αφίξεις έκλεισε το 2023 για τις Κυκλάδες

Αν και δεν έχει ολοκληρωθεί η συγκέντρωση όλων των επίσημων στατιστικών στοιχείων του 2023, ο…

4 months ago