Περίπου 2,5 εκ. ευρώ στο Δήμο Αντιπάρου για σημαντικά έργα

Σε νέα έργα εκτιμώμενου ύψους συνολικά άνω των 2 εκατομμυρίων ευρώ, αναμένεται να προχωρήσει στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα ο Δήμος Αντιπάρου, μετά τις αντίστοιχες αποδοχές των χρηματοδοτήσεων.

Πιο συγκεκριμένα, η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Αντιπάρου προχώρησε στην αποδοχή ποσού 2.271.680 ευρώ για την «Προμήθεια και εγκατάσταση συστήματος τηλεελέγχου και ευφυών τηλεμετρικών υδρομετρητών στις υποδομές ύδρευσης Δήμου Αντιπάρου», καθώς εγκρίθηκε η ένταξή του στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», με χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Επενδύσεων (ΠΔΕ) του Υπουργείου Εσωτερικών.

Η πράξη περιλαμβάνει ένα κύριο υποέργο (2.232.000 ευρώ), για την εγκατάσταση ενός κεντρικού σταθμού ελέγχου (ΚΣΕ), δεκαοκτώ Τοπικών Σταθμών Ελέγχου (ΤΣΕ) σε επιλεγμένες θέσεις του Δικτύου Ύδρευσης του Δήμου, καθώς και τις απαραίτητες διατάξεις για την ασύρματη επικοινωνία μεταξύ ΤΣΕ και ΚΣΕ, όπως και την εγκατάσταση χιλίων έξυπνων μετρητών κατανάλωσης σε τερματικά σημεία του δικτύου ύδρευσης (τελικοί καταναλωτές). Επίσης η πράξη περιλαμβάνει και το συνοδό υποέργο διοικητικής υποστήριξης του Δήμου Αντιπάρου από την ΔΕΥΑ Πάρου για την υλοποίηση του έργου (39.680 ευρώ).

Παράλληλα, η Οικονομική Επιτροπή ενέκρινε την αποδοχή ποσού 24.800 ευρώ από το Χρηματοδοτικό Πρόγραμμα «Δράσεις Περιβαλλοντικού Ισοζυγίου» της δράσης «Σχέδια Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων (ΣΦΗΟ) του Πράσινου Ταμείου στον Άξονα Προτεραιότητας 2: «Αστική Αναζωογόνηση» του Υπουργείου Περιβάλλοντος.

Τέλος, στο ταμείο του Δήμου έρχονται επίσης 119.040 ευρώ για την «Προμήθεια συστημάτων βυθιζόμενων κάδων (δυο συστημάτων βυθιζόμενων κάδων χωρητικότητας 5500 λίτρα και δυο συστημάτων βυθιζόμενων κάδων χωρητικότητας 2200 λίτρων)» από το Υπουργείου Περιβάλλοντος από το Πρόγραμμα του Πράσινου Ταμείου «Δράσεις Περιβαλλοντικού Ισοζυγίου», στον Άξονα Προτεραιότητας 1: «Αστική Αναζωογόνηση».

SyrosTV1

Recent Posts

Πέντε φορές πάνω οι αυξήσεις σε τρόφιμα στην Ελλάδα έναντι της Ευρώπης

Συνεχίζει να πυρπολεί τα εισοδήματα των νοικοκυριών η ακρίβεια με τα πλέον επίσημα στοιχεία της Eurostat να…

4 months ago

Οι πληροφορίες των οχημάτων μας στο Gov.gr Wallet

Για πρώτη φορά οι πολίτες έχουν στο κινητό τους το σύνολο της πληροφορίας για το…

4 months ago

Έναρξη λειτουργίας εξέτασης Οστικής πυκνότητας στο Γενικό Νοσοκομείο Σύρου

Με την εγκατάσταση του καινούργιου μηχανήματος μέτρησης Οστική Πυκνότητας, που έγινε κατά την διάρκεια των…

4 months ago

Νεκρό βρέφος 6 μηνών – Συνελήφθη η μητέρα του

Ένα βρέφος, έξι μηνών, μεταφέρθηκε με σοβαρά τραύματα στο Νοσοκομείο Βέροιας, όπου και κατέληξε παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των γιατρών.…

4 months ago

Παρέμβαση Δημάρχου Τήνου για το νέο σχέδιο πολεοδομικής μεταρρύθμισης

Ο δήμαρχος Τήνου Παναγιώτης Κροντηράς απέστειλε αρμοδίως την από 5 Ιανουαρίου 2024 επιστολή του, ενόψει…

4 months ago

Με 100.000 λιγότερες διεθνείς αφίξεις έκλεισε το 2023 για τις Κυκλάδες

Αν και δεν έχει ολοκληρωθεί η συγκέντρωση όλων των επίσημων στατιστικών στοιχείων του 2023, ο…

4 months ago