Θηραϊκη Πολιτεία: Σχετικά με τη μελέτη κατασκευής νέου λιμανιού στη Σαντορίνη

Η Γενική Γραμματεία Υποδομών, του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών με το υπ’αριθμ. ΑΠ 146829 13-5-22 προς το Δήμο Θήρας, το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Θήρας, την Πανελλήνια Ένωση Πλοιάρχων Ε.Ν. και άλλες υπηρεσίες όπως το Υπουργείο Περιβάλλοντος και την Εφορεία Εναλίων Αρχαιοτήτων, ζητά τη γνώμη τους για τη θέση του νέου λιμένα. Ο μελετητής έχει ολοκληρώσει την Α Φάση του έργου του, παραδίδοντας την προκαταρκτική μελέτη σχετικά με την εξεύρεση της κατάλληλης θέσης νέου λιμένα, κατά την οποία είχε τη συμβατική υποχρέωση να αξιολογήσει και να διερευνήσει τις υφιστάμενες λιμενικές υποδομές αλλά και τις νέες πιθανές εναλλακτικές θέσεις.
Το γεγονός ότι ο Δήμαρχος κ. Αντώνης Σιγάλας παραπλανά τους πολίτες εδώ και δύο χρόνια, λέγοντας ότι το λιμάνι θα χωροθετηθεί από μήνα σε μήνα και πως όλα είναι έτοιμα οδήγησε μεγάλο μέρος της κοινωνίας σε απογοήτευση μόλις είδε την είδηση αυτή. Η αλήθεια όπως αποδεικνύεται από τα συνημμένα έγγραφα είναι πως αυτή η εξέλιξη είναι απλά ένα βήμα στη διαδρομή της μελέτης κατασκευής του νέου λιμανιού.
Όταν ολοκληρωθεί η προμελέτη και η χωροθέτηση, θα ακολουθήσουν οι υπόλοιπες μελέτες (τοπογραφικές/βυθομετρικές, γεωλογικές, συγκοινωνιακών έργων, αρχιτεκτονικές, υδραυλικές, μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων κ.α.), οι εγκρίσεις, η ανεύρεση πόρων για την κατασκευή και τέλος η δημοπράτηση για την κατασκευή του νέου λιμανιού. Αυτά είναι τα τυπικά βήματα για την ολοκλήρωση ενός τέτοιου έργου, με την προϋπόθεση ότι δεν θα βρεθούν εμπόδια στη διαδρομή.
Ο κ. Αντώνης Σιγάλας, ο οποίος υποσχόταν στο προεκλογικό του πρόγραμμα ότι θα έχει ολοκληρωμένο λιμάνι σε τρία χρόνια, είτε δεν είχε ιδέα περί των διαδικασιών ως όφειλε, είτε απόλυτα συνειδητά επέλεξε να κοροϊδέψει τους πολίτες με σκοπό να τους υφαρπάξει τη ψήφο.
Ο χρόνος όμως είναι σύμμαχος της αλήθειας.

 

 

 

 

SyrosTV1

Recent Posts

Πέντε φορές πάνω οι αυξήσεις σε τρόφιμα στην Ελλάδα έναντι της Ευρώπης

Συνεχίζει να πυρπολεί τα εισοδήματα των νοικοκυριών η ακρίβεια με τα πλέον επίσημα στοιχεία της Eurostat να…

4 months ago

Οι πληροφορίες των οχημάτων μας στο Gov.gr Wallet

Για πρώτη φορά οι πολίτες έχουν στο κινητό τους το σύνολο της πληροφορίας για το…

4 months ago

Έναρξη λειτουργίας εξέτασης Οστικής πυκνότητας στο Γενικό Νοσοκομείο Σύρου

Με την εγκατάσταση του καινούργιου μηχανήματος μέτρησης Οστική Πυκνότητας, που έγινε κατά την διάρκεια των…

4 months ago

Νεκρό βρέφος 6 μηνών – Συνελήφθη η μητέρα του

Ένα βρέφος, έξι μηνών, μεταφέρθηκε με σοβαρά τραύματα στο Νοσοκομείο Βέροιας, όπου και κατέληξε παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των γιατρών.…

4 months ago

Παρέμβαση Δημάρχου Τήνου για το νέο σχέδιο πολεοδομικής μεταρρύθμισης

Ο δήμαρχος Τήνου Παναγιώτης Κροντηράς απέστειλε αρμοδίως την από 5 Ιανουαρίου 2024 επιστολή του, ενόψει…

4 months ago

Με 100.000 λιγότερες διεθνείς αφίξεις έκλεισε το 2023 για τις Κυκλάδες

Αν και δεν έχει ολοκληρωθεί η συγκέντρωση όλων των επίσημων στατιστικών στοιχείων του 2023, ο…

4 months ago