ΚΥΚΛΑΔΕΣ - ΝΟΤΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Η Γραβιέρα Νάξου Π.Ο.Π. κατακτά τη Γαλλία!

Στη Γαλλία, την «χώρα των χιλίων τυριών» με την πλούσια γαστρονομική παράδοση, η Γραβιέρα Νάξου Π.Ο.Π. της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών της Νάξου έχει πάρει ήδη την θέση της στον παγκόσμιο ναό της γαστρονομίας, το διάσημο πολυκατάστημα «Galeries Lafayette» του Παρισιού!

Η Γραβιέρα Νάξου Π.Ο.Π. στην Γαλλία!

Παράλληλα, όμως, βρίσκεται και σε γκουρμέ εστιατόρια και delicatessen της Πόλης του Φωτός, με τους, πολύ απαιτητικούς όταν πρόκειται για τυριά, Γάλλους να επιβραβεύουν με την προτίμησή τους την υπέροχη γεύση της και την μεγάλη της ποιότητα.

Για να αναδείξει και να προωθήσει ακόμη περισσότερο την Γραβιέρα Νάξου Π.Ο.Π. αλλά και το ίδιο το νησί της Νάξου στην Γαλλία, η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου προχώρησε σε μία πρωτότυπη κίνηση.

Παρουσίασε την Γραβιέρα Νάξου Π.Ο.Π. σε Γάλλους δημοσιογράφουςfood bloggers και influencers… εν πλω στον ποταμό Σηκουάνα, πάνω σε πλοιάριο που είχε ενοικιαστεί ειδικά για τον σκοπό αυτόν!

Κρουαζιέρα στον Σηκουάνα με την Γραβιέρα Νάξου Π.Ο.Π.!

Την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου εκπροσώπησαν ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος, Δημήτρης Καπούνης και ο Β’ Αντιπρόεδρος, Ιάκωβος Βαλέρης, ενώ για την Νάξο και τις απαράμιλλες ομορφιές της μίλησε στους παρευρισκόμενους στην εκδήλωση ο Αντιπρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Νάξου, Γιώργος Λατίνας, σε μία προσπάθεια να προσελκύσει ακόμη περισσότερους Γάλλους τουρίστες στο μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων εν όψει καλοκαιριού.

Από αριστερά προς τα δεξιά: ο δημοσιογράφος Χρήστος Νέζος, ο Ευαγόρας Μαυρομμάτης, ο Δημήτρης Καπούνης και ο Ανδρέας Μαυρομμάτης
Ο Δημήτρης Καπούνης με τον Ανδρέα Μαυρομμάτη
Η δημοσιογράφος του Alpha, Ελένη Λαζάρου, με τον Γάλλο δημοσιογράφο Αλμπέρ Ναμιάς

Η παρουσίαση περιελάμβανε, επίσης, γευσιγνωσία με γκουρμέ πιάτα με πρωταγωνιστικό υλικό το εκλεκτό ναξιώτικο τυρί – πιάτα, που είχε επιμεληθεί ο βραβευμένος με ένα Αστέρι Michelin σεφ, Ανδρέας Μαυρομμάτης, ο οποίος από το 1981, μαζί με τα αδέλφια του, Ευαγόρα και Διονύσιο, μυούν στα εστιατόρια που διατηρούν τους Γάλλους στην ελληνική κουζίνα, ενώ σε πολλές γευστικές τους δημιουργίες χρησιμοποιούν την Γραβιέρα Νάξου Π.Ο.Π.

Γευσιγνωσία… εν πλω στον Σηκουάνα με Γραβιέρα Νάξου Π.Ο.Π.!

Οι παρευρισκόμενοι στην εκδήλωση έμειναν εντυπωσιασμένοι. Εξάλλου, ο Δ. Καπούνης δήλωσε: «Η Ένωσή μας επενδύει στην εξωστρέφεια. Η Γραβιέρα Νάξου Π.Ο.Π. ήλθε στην Γαλλία για να πάρει μία καλή θέση δίπλα στα πάμπολλα ποιοτικά γαλλικά τυριά και πιστεύω ότι, με την ποιότητά της, θα τα καταφέρει». Από την πλευρά του, ο Ι. Βαλέρης τόνισε: «Ήλθαμε στο Παρίσι για να γιορτάσουμε την Γραβιέρα Νάξου Π.Ο.Π. και να της δώσουμε μια ακόμη μεγάλη ώθηση!».

                      Από αριστερά προς τα δεξιά: ο Ιάκωβος Βαλέρης, ο Ανδρέας Μαυρομμάτης και ο Δημήτρης Καπούνης

Πρέπει, τέλος, να σημειωθεί, ότι την αποστολή της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου στο Παρίσι για την προαναφερθείσα δράση ακολούθησε ομάδα Ελλήνων δημοσιογράφων από τα μεγαλύτερα τηλεοπτικά κανάλια της χώρας μας (ΕΡΤ, Alpha, ΣΚΑΪ, ΑΝΤ1, Mega, Star, κ.ά.), οι οποίοι μετέδιδαν καθημερινά, με ζωντανές μάλιστα συνδέσεις, τον… παλμό του ταξιδιού της Γραβιέρας Νάξου Π.Ο.Π. στο Παρίσι!

Λίγα λόγια για τη Γραβιέρα Νάξου Π.Ο.Π.

Η Γραβιέρα Νάξου Π.Ο.Π. (προϊόν Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης) έχει εδώ και χρόνια κερδίσει τη φήμη  ως ένα από τα δύο κυριότερα προϊόντα της Νάξου (σ.σ. το άλλο είναι η Πατάτα Νάξου Π.Γ.Ε.) και ένα από τα κορυφαία ελληνικά τυριά. Έχει υποκίτρινο χρώμα, λεπτή, ξηρή επιδερμίδα (η οποία καλύπτεται από μικροβιακή ανάπτυξη που συμβάλλει στην ωρίμανση), συμπαγή ελαστική μάζα, μικρές διάσπαρτες οπές, έντονο άρωμα βουτύρου και γάλακτος, γλυκιά και λεπτή γεύση και ήπια επίγευση. Παρασκευάζεται, δε, από 80% αγελαδινό γάλα κατ’ ελάχιστο και 20% αιγοπρόβειο γάλα κατά μέγιστο με την προσθήκη παραδοσιακής πυτιάς, ενώ μορφοποιείται σε κυλινδρικά κεφάλια (ενός, τριών και εννέα κιλών). Ακόμη, είναι η μοναδική ελληνική Γραβιέρα με βάση το αγελαδινό γάλα η οποία έχει κατοχυρωθεί ως προϊόν Π.Ο.Π.

 

 

SyrosTV1

Recent Posts

Πέντε φορές πάνω οι αυξήσεις σε τρόφιμα στην Ελλάδα έναντι της Ευρώπης

Συνεχίζει να πυρπολεί τα εισοδήματα των νοικοκυριών η ακρίβεια με τα πλέον επίσημα στοιχεία της Eurostat να…

4 months ago

Οι πληροφορίες των οχημάτων μας στο Gov.gr Wallet

Για πρώτη φορά οι πολίτες έχουν στο κινητό τους το σύνολο της πληροφορίας για το…

4 months ago

Έναρξη λειτουργίας εξέτασης Οστικής πυκνότητας στο Γενικό Νοσοκομείο Σύρου

Με την εγκατάσταση του καινούργιου μηχανήματος μέτρησης Οστική Πυκνότητας, που έγινε κατά την διάρκεια των…

4 months ago

Νεκρό βρέφος 6 μηνών – Συνελήφθη η μητέρα του

Ένα βρέφος, έξι μηνών, μεταφέρθηκε με σοβαρά τραύματα στο Νοσοκομείο Βέροιας, όπου και κατέληξε παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των γιατρών.…

4 months ago

Παρέμβαση Δημάρχου Τήνου για το νέο σχέδιο πολεοδομικής μεταρρύθμισης

Ο δήμαρχος Τήνου Παναγιώτης Κροντηράς απέστειλε αρμοδίως την από 5 Ιανουαρίου 2024 επιστολή του, ενόψει…

4 months ago

Με 100.000 λιγότερες διεθνείς αφίξεις έκλεισε το 2023 για τις Κυκλάδες

Αν και δεν έχει ολοκληρωθεί η συγκέντρωση όλων των επίσημων στατιστικών στοιχείων του 2023, ο…

4 months ago